Blog

Zalig Pasen!

09-04-2023

We vieren vandaag Pasen, feest van het Licht. Narcissen fleuren met hun fris-gele kleur wandelpaden en borduren op. Ook al doet het weer nog niet echt mee, de natuur staat te popelen om in gang te schieten. Wat ondergronds al enkele maanden bezig is, voelt de drang om los te barsten, om nieuw leven volop te vieren.

Voelen Toelaten Verzachten Ontspannen Zijn Opstaan Eren© Caroline Monthaye
Ultimately, we have just one moral duty: to reclaim large areas of peace in ourselves, more and more peace, and to reflect it toward others. And the more peace there is in us, the more peace there will also be in our troubled world. - Etty Hillesum

Het is zondag en de zon schijnt. Mijn gaste is gaan wandelen en ik zet me buiten met de laptop en kijk naar de tweede aflevering van de zevendelige documentaire van www.tegenwind.tv, Over mensen in het oog van de storm.

Twaalf jaar

21-08-2021

Exact 12 jaar geleden op 21 augustus 2009 begon voor mij een nieuw hoofdstuk, een Waals avontuur, in een onbekend gehucht, Chenogne. Achter de carport, die er toen nog niet was, stond een tentje opgesteld, waar ik enkele maanden in gewoond heb. Het was stralend weer en ik voelde onvoorstelbaar veel blijheid en vrijheid.

Pompoenoogst

21-09-2020

Ook ik ben nog niet uitgezongen (figuurlijk!) en voel het nog steeds borrelen vanbinnen om te dansen en het leven te vieren. Misschien voelen jullie het ook kriebelen als je dit leest. Als dat zo is, reserveer dan alvast zaterdag 10-10-2020.